σφημμυ++

Φέτος, το σφημμυ θα πραγματοποιηθεί για 6η φορά, στην πόλη όπου γεννήθηκε, την Αθήνα! Θέλοντας να εξελίξουμε το θεσμό, προσθέτουμε μία ακόμη ημέρα στο συνέδριο, το σφημμυ++. Το σφημμυ++ έχει σκοπό να αναδείξει την εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, η οποία παράγεται μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, γι' αυτό δίνουμε σε κάθε φοιτητή ο οποίος θέλει να δει την έρευνά του "στην πράξη" και να καινοτομήσει την ευκαιρία να την παρουσιάσει!

Το σφημμυ++ λοιπόν, είναι αφιερωμένο στις εφαρμογές και την έρευνα με άμεση πρακτική εφαρμογή, οι οποίες φυσικά σχετίζονται με το αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Παράλληλα, με τα applications των φοιτητών θα παρουσιαστούν και πανεπιστημιακά προγράμματα που έχουν στον πυρήνα τους την καινοτομία και την άμεση πρακτική εφαρμογή, ενώ η ημέρα θα κλείσει με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης πάνω στο θέμα της σύνδεσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με τον ακαδημαϊκό χώρο.

Καλούμε όσους φοιτητές έχουν πάθος για τη δημιουργία και επιθυμούν να μοιραστούν την ευρηματικότητά τους με άτομα των ιδίων ενδιαφερόντων ή και να γνωρίσουν πιθανούς νέους συνεργάτες για την περαιτέρω υλοποίηση της ιδέας τους, να υποβάλλουν το application τους εδώ.

Οι προτάσεις για applications απαιτούν μια εκτεταμένη σύνοψη μήκους έως 8 σελίδων στην οποία θα περιγράφεται η εφαρμογή, ενώ σε περίπτωση που η εφαρμογή είναι ολοκληρωμένη καλό θα ήταν να υπάρχει και ένας σύνδεσμος με ό,τι πιστεύετε πως θα ήταν χρήσιμο για την κατανόηση ή την δοκιμή της.

Η παραπάνω σύνοψη μπορεί να βρίσκεται σε μορφή pdf και μόνο. Θα πρέπει να είναι γραμμένη στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα και να έχει την ακόλουθη δομή:

  • Τίτλος εφαρμογής
  • Ονόματα συγγραφέων, ιδιότητα (προπτυχιακός / μεταπτυχιακός φοιτητής, μέλος ΔΕΠ) και φορέας (Πανεπιστήμιο, Ερευνητικό Κέντρο κ.ά.)
  • Ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Κύρια και – αν κρίνεται απαραίτητο - δευτερεύουσα περιοχή έρευνας
  • Λέξεις-κλειδιά
  • Κορμός

Τέλος, η μορφοποίηση των εγγράφων θα πρέπει να είναι συμβατή με τις προδιαγραφές του IEEE (απλά διαστήματα μεταξύ γραμμών, δύο στήλες, μέγεθος γραμματοσειράς 10) του οποίου το πλήρες πρότυπο μπορείτε να βρείτε εδώ για MS Word και εδώ για LaTeX (με προσθήκες για εμφάνιση ελληνικών χαρακτήρων στη γραμμή 74).